top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Parson Russell terrier

Parson Russell terrier er i endnu højere grad end Jack Russell terrieren

en specialist i gravjagt på ræv. Racen er meget selvstændig, intelligent og skarp over for rovvildt som blandt andet ræv og jager på samme måde som Jack Russell terrieren. Racen er en mellem- stor gravsøgende hund, og de længere ben gør, at hunden ikke følger ræven så hurtigt ud af graven. Denne egenskab har i tidernes løb reddet mange individer af racen fra en spændt jægers uovervejede skudafgivelse. I kombination med racens store mod og jagtiver er Parson Russell terrieren de inkarnerede rævejægeres tro følgesvend. Racen er tillige en udmærket forligger på grævlingejagt til brug i andre lande, hvor denne jagtform tillades.


Parson Russell terrier - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Parson Russell terrier

Parson Russell terrier er en ægte specialist

Som en ægte specialist bruges Parson Russell terrieren sjældent til andre jagtformer. Racen halser ved direkte kontakt med vildt, men kun sjældent på fod, hvorfor jægeren ikke på samme måde kan følge en drivjagts forløb. Dertil er søget ofte for kort til skovterræner, og dens store kærlighed for at afsøge grave kan udløse frustration, hvis jagtdagen er tiltænkt klovbærende vildt. Racen skal i helt særlig grad have afløb for sin jagtpassion. Til gengæld løser den sin opgave på jagt konsekvent og effektivt hver gang.

Racens mentalitet

Parson Russell terrieren er en livlig og venlig hund over for hele familien og andre mennesker, hvis den stimuleres tilpas meget. Særligt hanhundene kan dog være aggressive over for hinanden og andre hunde og viger aldrig tilbage for et raskt slagsmål – uanset modstanderens størrelse. På trods af racens store selvstændighed er den meget arbejdsivrig og kan trænes til et væld af andre aktiviteter. Med tanke på racens behov kan den opdrages til at blive en kærlig familiehund samtidig med at være egenrådig specialist på rævejagten.


Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page