top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Jack Russell terrier

Jack Russell terrier er skabt til at kunne følge med på en hel jagtdag og stadig have energien til at smide en ræv fra sin grav. Dens størrelse og temperament gør den velegnet til netop gravjagt på ræv, ligesom den overvejende hvide farve adskiller hunden fra ræven, når de i halen af hinanden farer ud til de spændt ventende jægere. Racen er tilpas intelligent, selvstændig og ikke mindst hidsig til at smide ræven fra graven, uanset hvor kompleks graven er, og næsten uanset hvor snu ræven er. Racens store jagtiver gør også, at mange rævegrave og kunstgrave kan efterses på samme jagtdag. Netop derfor er racen blandt de hyppigste hos rævejægerne. I udlandet bruges racen også som forligger på grævlingejagt.


Jack Russell terrier - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Jack Russell terrier


Jack Russell terrier som korttidsdrivende hund


Jack Russell-terrieren bruges også på drivjagt eller som korttidsdrivende hund på jagt over jorden. Søget er dog oftest for kort til skovterræner, hvor den tyske jagtterrier og westfalenterrier er bedre egnede. Men i mindre afgrænsede såter fungerer racen fint, så længe den kan kaldes tilbage fra søget, hvis ikke fra drevet. Med sit store mod skal den stadig have respekt for de større vildtarter, så den ikke skades, hvis den bliver for nærgående.


Racen er meget almindelig som kæledyr og bruges også som ridesportshund, hvorfor man i særlig grad med denne race skal være opmærksom på, at ikke alle linjer er avlet med de rette jagtegenskaber for øje.


Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page