top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Border terrier

En border terrier arbejder som de øvrige terriere som udsmider af ræv fra grav og er på samme vis intelligent og selvstændig i opgaveløsningen. Den er dog ikke helt så energisk og skarp over for rovvildt som de øvrige racer, og den er betydeligt mere omgængelig med andre hunde på jagten. Man skal dog ikke undervurdere racens egenskaber som ræveudsmider, hvor den arbejder med omhu og engagement. Racen er mindre hyppigt brugt som forligger ved grævlingejagt i udlandet end de øvrige terrier-racer, netop på grund af det mere afdæmpede og mindre ihærdige gemyt.


Border terrier - Jagthunde - Mathias Vogdrup-Schmidt
Border terrier

Border terrier til drivjagt mm


Racen bliver også brugt på drivjagt om end i mindre grad end andre terriere. Dens søg er udmærket, selvom dens halsen på fod af vildt ikke er så konsekvent. Racen har en tendens til at jage de mindre vildtarter med størst interesse, hvorfor den ikke er velegnet udelukkende til jagt på klovbærende vildt. Racen er dog et fint valg til mindre terræner.


Racen kan anvendes på eftersøg, men dette er næppe en udbredt disciplin for den. Border terrieren er derfor oplagt til jægeren, der ikke kun ønsker at drive målrettet gravjagt på ræv, men også ønsker en hund til drivjagt på mindre terræner. Racen er til jægeren, som vil have en afbalanceret terrier, der også fungerer nemt i flok med andre hunde og i hjemmet.


Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page