top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Gravhund

Gravhund forekommer i tre forskellige størrelser: standard, dværg og miniature. Det er en klassificering, der afgøres af brystomfanget på hunden. Standardudgaven er mest anvendt som støver på samme måde som dreveren. Dværgudgaven er på grund af sin størrelse mere anvendt ved gravjagt på ræv, men anvendes også med stort held som støver efter endda kronvildt. Miniatureudgaven ses sjældnere på jagt. De forskellige udgaver af gravhunde kan dog anvendes til begge discipliner samt også på eftersøg, hvor den ruhårede tidligere har optrådt i Schweissregistret. Gravhunde er dermed den eneste race, der både kan anvendes som støver og som gravsøgende hund.


Gravhund, ruhåret - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Gravhund, ruhåret


Gravhund i mange varianter


Gravhunden forekommer i tre forskellige hårvarianter, korthåret, ruhåret og langhåret, hvoraf den korthårede er mest anvendt til gravjagt og den ruhårede til drivjagt. Den langhårede udgave ses sjældnere på jagt. Racen optræder altså i tre forskellige størrelser og med tre forskellige hår- varianter, i alt ni forskellige kombinationer.


Gravhund, langhåret - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Gravhund, langhåret


Som støver er racen vedholdende og har ofte god halsen på fod af vildtet, selvom den ikke kan måle sig med dreveren i denne disciplin. Til gengæld kan gravhunde slippes på mindre arealer end dreveren. Racen kan være udfordret af dyb sne, grøfter og skovområder med meget ris efter udtynding, men har generelt forbløffende fremkommelighed trods de korte ben. Ved gravjagt sætter racens berømte temperament ind, og den kan fint måle sig med de fleste terriere i denne disciplin, godt hjulpet på vej af sin dertil passende kropsform.Gravhund, korthåret - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Gravhund, korthåretコメント


Post: Blog2 Post
bottom of page