top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Tysk langhår

Tysk langhår er den højeste og kraftigste af de tre tyske hønsehunderacer, og de er muskuløse hunde uden at være tunge. Racen er lige så alsidig som de to øvrige hønsehunde (korthåret hønsehund og ruhåret hønsehund, uden de dog er nærmere beslægtede) og anvendes både før og efter skuddet. Som stående hund er søget grundigt og afpasset i både fart og til terrænet. På trods af selvstændighed i opgaveløsningen nyder den alligevel at holde god kontakt til sin fører. Racen søger med lav hovedføring som de fleste kontinentale stående hunde.


Tysk langhår - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Tysk langhår

Tysk langhår på andre opgaver

Racen bruges også som apporterende hund fra land og fra vand. Den har større vandinteresse og pelsmæssige anlæg for dette end den korthårede tyske hønsehund og klarer enhver opgave selv i koldt vand. Tysk langhår anvendes også på drivjagt, hvor den ofte har en markant og tydelig halsen på drevet og har stor sporinteresse. Racen er afbalanceret og grundig i sit arbejde og anvendes derfor også som eftersøgningshund på klovbærende vildt. Den optræder i lille antal i Schweissregistret.

Racen er kendt for sin alsidighed og generelle jagtforstand og for at være nem at håndtere både i træningen og på jagt. Racen har en udpræget ro over sig, og dette gælder både i jagtlige omstændigheder og i hjemmet.Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page