top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Curly coated retriever

Curly coated retriever er den største og fysisk mest robuste race i gruppen af apporterende hunde. Den er en pålidelig apporterende hund, der især er anvendelig til apportering fra vand, hvor den kaster sig ud selv under de mest barske vilkår. Dens særlige pels, der indeholder en særlig fedt, er velegnet til dette og beskytter den også mod skrammer i tæt krat. Racen er kendt for sin gode markeringsevne både på land og over vand og klarer enhver svær apporteringsopgave uden tøven.


Curly coated retriever - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Curly coated retriever

Curly coated retriever på andre opgaver

Selvom racen er mere selvstændig end de øvrige retrieverracer og kræver en konsekvent træning, følger den sin fører tæt. Den har sjældent tendens til at strejfe, selv hvis den får mulighed for det.


Racen er som de øvrige i gruppen ikke avlet til anvendelse på drivjagt, men anvendes ligeledes i mindre grad til dette. Den har ganske udmærkede anlæg for eftersøg, hvor den fysiske styrke og udholdenhed også kommer den til gode. Visse individer har endda anlæg for at tage stand. Dette er dog ikke en egenskab, man kan forvente af racen, og den kan ikke måle sig med de stående hunde i den disciplin.


Selvom racen er mere usædvanlig på jagt i Danmark end de øvrige apporterende hunde, kan den spås at blive mere populær de kommende år.
Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page