top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Chesapeake Bay retriever

Chesapeake Bay retriever er en hårdfør apporterende hund, der utrætteligt begiver sig afsted efter nedlagt vildt både i ferskvand og til havs under selv de mest barske omstændigheder. Hverken isdække, stormvejr eller lange svømmeture i vand med temperaturer nær frysepunktet synes at påvirke denne race. Racen egner sig derfor særligt til den garvede jæger, der selv under de mest ugæstfrie forhold begiver sig afsted på jagten ved sø, å og hav, og som vil have en lige så sejlivet kammerat med derud.


Chesapeake Bay retriever - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Chesapeake Bay retriever

Racen egner sig og anvendes også som apporterende hund på jagt til lands, hvor den sikkert og resolut apporterer nedlagt vildt til føreren. Den er også dygtig til at markere nedskudt fuglevildt. På den måde minder den meget om labrador retrieveren. Dens specialitet, nemlig apportering fra vand i alt vejrlig bør dog veje tungt ved anskaffelsen, da man ellers let forspilder muligheden for at anvende racens helt særlige egenskaber og evner. Racen er så apporteringsvillig i vand, at den vil gennembryde is med forpoterne for at kæmpe sig vej ud til den nedlagte fugl.


Chesapeake Bay retriever på anden jagt

Racen er med sin gode lugtesans og robusthed også velegnet til eftersøg på klovbærende vildt, hvis man ønsker dette udover anvendelsen som apporterende hund. Racen arbejder fokuseret og resolut på sporet, og den har tidligere optrådt i Schweissregistret. Dertil anvendes den i mindre grad på drivjagt.


Chesapeake Bay retriever i hjemmet

Chesapeake Bay retrieveren er på samme tid selvsikker og samarbejdsvillig. Den er mere fysisk betonet end de øvrige retrievere, men er sin familie hengiven – særligt er den tæt knyttet til sin fører. Den er vagtsom og vil altid beskytte sin familie, men er reglen omgængelig også med fremmede, når de lige er budt indenfor.
Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page