top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Labrador retriever

Labrador retriever er en udpræget apporterende hund, der utrætteligt og velvilligt fortsætter hele jagtdagen igennem. Racen er særligt kendt for sin evne til at markere et stort antal nedskudte fugle, der uden tøven apporteres, når ordren gives. Dertil er den selvstændig nok til også at finde vildt, der er faldet uden for synsvidde, samt at opspore anskudt vildt, der forsøger at snige sig bort gennem vegetationen. På trods af dette apporterer den vildtet ganske varsomt til jægeren. Racen afventer roligt sin førers kommando i alle situationer for derefter at udfolde sin store og ustoppelige apporteringslyst.


Labrador retriever - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Labrador retriever

Racen har stor passion for apportering fra vand og svømmer utrætteligt afsted efter næste nedskudte fugl selv i iskoldt vand. Den er ikke lige så hårdfør som Chesapeake Bay retrieveren ved apportering fra vand, men er et oplagt valg, hvis man både jager på land og over vand. Racen gør sig desuden også godt som eftersøgningshund og er blandt de mest almindelige racer i Schweissregistret.


Labrador retriever "Formel 1"

Jagtlinjerne af labrador retriever markedsføres ofte med betegnelsen ”Formel 1”. Udover at være avlet med jagt for øje er hundene ofte mindre i størrelse og mere aktive end ved de linjer, der er avlet som selskabshunde. Der er dog også mange udmærkede jagthunde, der ikke går under denne betegnelse. Racen er utrolig populær som selskabshund også, hvorfor man skal være særlig opmærksom på ophavet ved køb af denne race.


For mere om jagthunde og jagt - følg mig på Facebook: Jæger og forfatter Mathias Vogdrup-Schmidt | Facebook
Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page