top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Flat coated retriever

Flat coated retriever er en udmærket apporterende hund, der hurtigt og effektivt, når kommandoen kommer, stryger afsted for at apportere nedlagt vildt. Racen er mere højbenet og elegant end labrador retrieveren og arbejder energisk og ivrigt. Den har en stor apporteringsvilje og befinder sig bedst på jagt eller under træning i apportering, hvor den får lov at finde, bære og bringe.


Flat coated retriever - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Flat coated retriever

Flat coated retriever på jagt


Racen har et mere udviklet jagtinstinkt end de øvrige retriever-racer, hvilket skal håndteres i træningen, men kan være en fordel, hvis man ønsker sin hund anvendt på drivjagt også. Racens sporevner og større jagtinstinkt på hårvildt gør den til et oplagt valg, hvis man både ønsker en solid apporterende hund, samtidig med at man vil bruge hunden i større stil på jagt efter hårvildt.


Desuden er den også velegnet til eftersøg på klovbærende vildt. Racen har stor vandinteresse, men ikke i lige så høj grad som de øvrige apporterende hunde, så hvis man hovedsageligt vil jage ænder og gæs over vand, er f.eks. en Chesapeake Bay retriever et mere oplagt valg.


Flat coated retriever er en skattet familiehund, og mange tiltales af dens ydre i forhold til labrador retrieveren. Racen har heldigvis ikke i så høj grad som denne og golden retriever været avlet til selskabshunde, selvom man som jæger skal udse sig jagtlinjerne.
1 則留言


poul
2022年11月15日

Det er svært som forfatter tilen bog om jagthunde at sætte sig ind i så mange forskellige racer, men for flatcoated retriever gælder at den siden sin oprindelse i 1860 rene har været brugt til alle slags retriever opgaver på land og vand, racen er med sin store arbejdslyst på land og vand kendt for sin store terræn robusthed, og sine vildtfindende egenskaber, både på land og vand. Alle der har brugt racen til jagt beskriver hvor robust og modig den er på vandarbejdet efter ænder og andet fuglevildt, i en dansk bog af Godsejer Frans Marcher på Søholdt beskriver han hvordan en af de bedste jagthunde han nogensinde har ejet en Flatcoated retriever kunne finde fuglene på begge sider…

按讚
Post: Blog2 Post
bottom of page