top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Engelsk cocker spaniel FT

Engelsk cocker spaniel FT er oftest mindre end engelsk springer spaniel FT, men er en mindst lige så energisk og hårdtarbejdende stødende hund. Racen er endda endnu mere selvstændig og ivrig end ”springeren”, og ikke et eneste af vildtets gemmesteder er for trangt eller ufremkommeligt for ”cockeren”. Racen er oprindeligt fremavlet til jagt på blandt andet skovsneppe (engelsk: woodcock, deraf navnet), og selv ikke denne mester i camouflage og diskretion undgår racens ivrige og metodiske søg. Racen er udholdende selv til lange jagtdage og er særligt værdsat for sin evne til at opspore anskudt vildt, der forsøger at undslippe gennem vegetationen.


Engelsk cocker spaniel FT - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Engelsk cocker spaniel FT

Engelsk cocker spaniel FT på anden jagt

Racen har en ukuelig apporteringslyst og -evne. På trods af sin størrelse, men i kraft af sin store vilje, formår mange individer udmærket at apportere selv harer og de større arter af gæs. Racen har stor vildtinteresse over for fuglevildt og mindre hårvildt som harer og kaniner, men har mindre interesse i større hårvildtarter end engelsk springer spaniel FT. Racen bruges kun i mindre grad på drivjagt.


Ligesom sin større fætter går racen gerne i vand for at apportere, men heller ikke denne er tilpasset længevarende og gentagende arbejde i koldt vand på samme måde som retriever-racerne. Racen bliver også anvendt ved rent apporteringsarbejde, hvor den store apporteringslyst kommer til udtryk. Her får den dog ikke udløb for sine evner til at finde og rejse vildtet, og en race fra gruppen af apporterende hunde er et bedre valg til disse jagtformer. På trods af at racen er forholdsvis let at træne, om end lidt sværere end springeren, anvendes den dog sjældent til andre discipliner end sin specialitet ved jagt under bøssen. Dog har den optrådt i Schweissregistret tidligere i lille antal.


Racen ved træning og i hjemmet

Engelsk cocker spaniel FT opsøger instrukser fra og kontakt med føreren og stort set alle andre konstant og i en sådan grad, at det skal håndteres i træningen. Racen er dertil en umådelig hengiven og charmerende hund. Racen er ligesom engelsk springer spaniel FT en hengiven familiehund.


ความคิดเห็น


Post: Blog2 Post
bottom of page