top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Engelsk springer spaniel FT

Engelsk springer spaniel FT er en umådelig pligtopfyldende og hårdtarbejdende jagthund, der ufortrødent afsøger selv de mest uigennemtrængelige brombærkrat. Intet synes at kunne stoppe racens vilje til at finde og rejse vildtet, og den er en mester i at aflure fasaners, kaniners og andet vildts kneb for at undgå opmærksomhed. Racen søger metodisk og beslutsomt med god kontakt til føreren. Den er utrolig ivrig, men formår alligevel at holde ud jagtdagen igennem.


Engelsk springer spaniel FT - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Engelsk springer spaniel FT

Engelsk springer spaniel FT som alsidig jagthund

Racen har foruden sine særlige egenskaber til at finde og rejse vildtet en enorm apporteringslyst, og den ynder at bære rundt på alverdens genstande. Dette gør racen til en effektiv og værdsat jagtspaniel. Racen har vildtinteresse og bruges også på drivjagt. Racen apporterer gerne fra vand, men pelsen er ikke tæt nok til at klare længerevarende arbejde i koldt vand. Hvis man ønsker en apporterende hund til vandarbejde året rundt, er en retriever et bedre valg. Disse racer indgår dog typisk ikke i jagten, før skuddet falder, og kan ikke udføre en spaniels arbejde som stødende hund.

Racen har stor vildtinteresse og følger gerne fod over lange afstande, hvis den ser sit snit til det. På trods af dens livlige temperament har nogle haft held med at anvende racen som eftersøgningshund, og den har tidligere optrådt i Schweissregistret. Racen er dog specialist i arbejdet under bøssen, og selvom den er forholdsvis let at træne, bruges den, udover på drivjagt, sjældent til andre jagtformer.


For mere om jagt og jagthunde - følg mig på Facebook: Jæger og forfatter Mathias Vogdrup-Schmidt | Facebook

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page