top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Tysk wachtelhund

Tysk wachtelhund er en korttidsdrivende hund velegnet til skovterræner og vådområder først og fremmest til jagt på klovbærende vildt. I vores nabolande bruges den ofte særligt til vildsvinejagt og til jagt på råvildt. Mange individer af racen har også skarphed over for rovvildt. Den søger og driver grundigt og med højere hastighed end de to korttidsdrivende terriere tysk jagtterrier og westfalenterrier, så jagten byder ofte på hurtige skud og kræver større terræner, selvom racen, med den rette træning, også kan fungere i de afgrænsede såter, det danske kulturlandskab byder på. Racen driver med tydelig halsen på fod af vildtet. Drevtider tilstræbes at ligge på omkring et kvarter, og hunden skal holde god kontakt til føreren og returnere, hvis vildtet tager på langfart.


Tysk wachtelhund - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Tysk wachtelhund

Tysk wachtelhund på eftersøg mm

Racen arbejder med snuden lavt i sporet på både søg og drev, og den er derfor også velegnet til eftersøg på klovbærende vildt. Den formår ofte at skelne fint mellem jagt og eftersøg og tilpasse sin koncentration og metode til de givne omstændigheder. Den har også størrelsen til at hetze og affange eller trække større dyr ned samt evnen til at stille både anskudte vildsvin og større hjorte- vildt, indtil jægeren ankommer og kan affange dyret. Nogle individer viser gode egenskaber for rapportering efter hetzen. Racen optræder i lille antal i Schweissregistret.

Racen har gode anlæg for apportering både fra land og i særdeleshed fra vand, da den er en ivrig og udholdende svømmer. Den tyske wachtelhund kan altså fungere på flere forskellige jagtformer.
Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page