top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Hannoveransk schweisshund

Hannoveransk schweisshund er en ægte specialist i eftersøgningsarbejde efter klovbærende vildt. Racen er tungere og mere grov i sin fremtoning i forhold til den bayerske bjergschweisshund. Denne robusthed kommer til sin ret ved nærkontakten med anskudt eller trafikskadet vildt, der skal trækkes ned. Racen arbejder roligt og dybt koncentreret på sporet, og der skal meget til at fravriste den opmærksomheden på sporet. Mange individer hjælper hundeføreren langs sporet ved at stemple og derved vise hundeføreren afgørende tegn på, at sporet er det rigtige, samt oplysninger om, hvordan dyret er truffet og dets tilstand. På linje med den bayerske bjergschweisshund og alpenländische dachsbracke kan racen som specialist i eftersøg abstrahere fra andre spor, der krydser over det givne spor, der følges. Således forstyrres racen yderst sjældent af friske spor fra raske dyr eller eventuelt andre spor fra anskudte eller trafikramte dyr. Netop derfor er racen helt uovertruffen på eftersøg.


Hannoveransk schweisshund - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Hannoveransk schweisshund

Hannoveransk schweisshund er en ægte specialist

Med sin fuldstændige specialisering anvendes racen ikke til andre jagtformer. Den kunne givetvis anvendes som drivende hund på hårvildt på samme måde som støverracerne, men til dette formål findes et væld af andre mere adrætte racer. Lignende racer har tidligere været brugt som sporhund, hvor hundens opgave var at spore raske dyr i line, hvorefter et frisk kobbel af støvere blev sluppet på sporet, når ekvipagen nærmede sig vildtet. Dette er næppe en udbredt jagtform længere. Racen anvendes derfor stort set kun af jægere uddannet og specialiseret i eftersøg.


Hannoveransk schweisshund i familien

Den hannoveranske schweisshund er både i hjemmet og på eftersøg en rolig og afdæmpet race, der trives godt i sin familie, men er ofte reserveret over for fremmede. Som mange andre specialister blandt hunderacerne knyttes racen ofte særligt tæt til sin fører. Følg mig på Facebook: Jæger og forfatter Mathias Vogdrup-Schmidt - Startside | Facebook

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page