top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Gordon setter

Gordon setter er en middelstor race blandt de engelske stående hunde, der er den tungeste og mest robuste af setter-racerne. Samtidig er den elegant, og mange er fascineret af dens tiltalende ydre. Jagtlysten er stor, og søget er vidtstrakt, men foregår i langsommere tempo end ved de andre settere. Den har en fast stand og apporterer resolut ved kommando efter skuddet. Racen er tilpasset åbent terræn, men klarer i højere grad end de øvrige settere ufremkommeligt og uvejsomt terræn, og den er mindre påvirkelig af dårligt og hårdt vejr.


Gordon setter
Gordon setter

Gordon setter er en alsidig race


Racen er den setter-race, hvor man oftest ser interesse og egenskaber for apportering. Hvis det optræder, gælder det tit både fra land og fra vand. Nogen anser dette som et plus i forhold til deres anvendelse af racen, selvom den ikke er lige så alsidig som for eksempel de kontinentale stående hunderacer. Andre bryder sig ikke om, at en rendyrket specialist begiver sig ud i andre

discipliner.


Racen egner sig i højere grad end de øvrige engelske stående hunde til jagt i skovterræner og bruges i flere af vores nabolande netop til dette. Den er bredt anerkendt som værende bedst rustet til vanskeligt terræn og barske forhold sammenlignet med de andre engelske racer. I åbent terræn arbejder den ligesom de øvrige settere, og den er dermed den mest alsidigt anvendelige setter. Den er derfor også værdsat af jægere, der jager alene på mindre revirer.


Læs mere på Jæger og forfatter Mathias Vogdrup-Schmidt | Facebook og i min bog Danmarks Jagthunde.
Post: Blog2 Post
bottom of page