top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Weimaraner

Weimaraner er en på samme tid muskuløs og elegant stående hund, der har gode evner for at tilpasse sit metodiske og udholdende søg til det givne terræn. Den har derved bred terrænmæssig anvendelighed. Racen anvendes også som apporterende hund både fra land og fra vand. Racen nyder at have tæt kontakt til sin fører i disse discipliner.


Racen har ofte stor skarphed over for rovvildt og har i højere grad end mange andre stående hunde interesse og evner for jagt på klovbærende vildt. I nogle lande anvendes den også til jagt på ræv og grævling med mere. Derfor anvendes den også på drivjagt og kan have tendens til at strejfe, hvis den ser sit snit til det. Disse evner gør den også egnet til eftersøg på de større vildtarter.


Weimaraner - Langhåret - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Weimaraner, langhåret

Weimaraner i to varianter


Racen forekommer i to varianter, hvoraf den korthårede er den mest almindelige, mens den langhårede er forholdsvis sjælden. Den langhårede udgave har kun lidt underuld. De to varianter er dog ikke synderligt kuldskære, selvom de selvfølgelig ikke er skabt til længevarende arbejde i koldt vand som for eksempel flere af retriever-racerne.Weimaraner, korthåret - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Weimaraner, korthåret

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page