top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Stabyhoun

Stabyhoun er en fysisk betonet og robust stående hund, der er mere alsidig i sit ophav end de rent specialiserede stående hunde. Nogle hunde er stærkt interesserede i fuglevildt, mens andre i højere grad har interesse for hårvildt. I modsætning til de fleste andre stående hunde har racen stor interesse for smågnavere under jorden, og den graver ofte og med stor ildhu efter mus og mosegrise med mere. Tidligere har racen også været anvendt på jagt efter ræv og som gårdhund. Disse forhold skal man selvfølgelig være opmærksom på ved anskaffelse og den tiltænkte anvendelse af hunden, og det er ikke helt nemt at vide, hvilken side en hvalp falder ud til.


Stabyhoun - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Stabyhoun


Stabyhoun er en alsidig og familievenlig race


Racen har stort jagtinstinkt, men arbejder grundigt og i moderat tempo. Racen er trods sin blidhed og afdæmpede facon stærk og udholdende og apporterer gerne, særligt fra vand, hvor den er kendt for at kunne apportere fra ganske store afstande. Derudover er den værdsat for sit blide greb og er derfor også værdsat som apporterende hund.


De fleste hunde af racen er desuden interesserede i eftersøg og er sporsikre og grundige i deres arbejde. Racen er samarbejdsvillig og let at træne, men kan stadig være noget egenrådig og kommer med sin brede vildtinteresse konstant med nye påfund. Racen er derfor velegnet til jægeren med en alsidig interesse for jagt på mindre arealer, og som samtidig vil have en hengiven familiehund.


コメント


Post: Blog2 Post
bottom of page