top of page
  • Mathias Vogdrup-Schmidt

Korthåret hønsehund

Korthåret hønsehund er en alsidig jagthund, der er fremavlet som stående fuglehund med gode egenskaber som apporterende hund fra land og fra vand. Søget kan være ganske stort, men racen holder generelt god kontakt til sin fører. Med baggrund i sin alsidighed og selvstændighed formår racen oftest at holde hovedet koldt på selv de mest ophidsede tidspunkter på jagt og på eftersøg.


Korthåret hønsehund - Jagthund - Mathias Vogdrup-Schmidt
Korthåret hønsehund

Korthåret hønsehund kan anvendes til forskellige discipliner


På drivjagt formår racen at halse på fod af hårvildt. Racen er ikke lige så konsekvent og nuanceret i dens halsen som de korttidsdrivende racer, men giver alligevel god fornemmelse for jagtens forløb.


Racens ligevægtighed og grundighed gør den velegnet til eftersøg på anskudt eller påkørt klovbærende vildt, og den optræder i lille antal i Schweissregistret.


Korthåret hønsehund har et ædelt udtryk. Den er dog stadig en robust og hurtig jagthund. Den korte pels giver den mindre beskyttelse mod vejrliget og tornet bevoksning, men racen er hverken kuldskær eller sart. Den er dog ikke oplagt på en lang jagtdag som apporterende hund fra koldt vand, men det er også primært retriever-racernes speciale.


For mere om jagt og jagthunde - følge mig på Facebook: Jæger og forfatter Mathias Vogdrup-Schmidt | FacebookComments


Post: Blog2 Post
bottom of page